Rólunk

A küzdősportokban bevett szokás a japán nyelv használata, a japán vezényszavak alkalmazása. A "tenshoku", mint japán fogalom elhivatottságot jelent, ami számunkra nem csupán egy szó, hanem a karate iránti mély és teljes elköteleződésünket is tükrözi. Sportegyesületünk ezt a szellemiséget fejezi ki a névvel: Tenshoku

Egyesületünknek fontos, hogy tagjaink számára biztosítsuk a színvonalas szabadidő eltöltést, kikapcsolódást, felüdülést, olyan sportolási lehetőségeket kínáljunk, mely igényeiket messzemenően kielégítik, illetve olyan aktív klubéletet biztosítsunk számukra, mely méltó a küzdősportok és a karate szellemiségéhez.
A Tenshoku Karate Sportegyesület nyitott bármely korosztály számára, egészen 4 éves kortól. Célunk a sportolási tevékenység lehetőségének biztosítása azok számára, akik a küzdősportok/harcművészetek iránt érdeklődnek vagy akár szeretnék kipróbálni magukat a versenysportban és részt kívánnak venni edzőtáborokban, szemináriumokon illetve elhivatottságuk jeléül belevágnak a karate övvizsga rendszerébe is. 


A gyerekeknek oktatott karate legfőbb célja az általános mozgásfejlesztés, a magasabb szintű önfegyelem kialakítása, a siker- és kudarctűrés fejlesztése, az idősebbek és a társak iránti tisztelet beépítése a mindennapokba, valamint a tanulmányi eredmények javítása a sportág speciális mozgásainak idegrendszert fejlesztő hatásai által.

Shotokan

Stabil, mély állások, erőteljes gyors technikák, hosszú küzdőtávolság jellemzi.                          

Egyesületünk a Shotokan stílust képviseli. A Shotokan a világon az egyik legelterjedtebb karate stílus,  japán szabadkezes harcművészetek egyike. A XIX.-XX. század fordulóján alakult ki Okinawa szigetén, a karate alapítójának Gichin Funakoshit tekintjük.

Az edzés három részre bontható:

  • kihon  (alapiskola): partner nélküli technikák gyakorlása 
  • kata (formagyakorlat): támadó és védekező mozdulatok meghatározott sorozata. A katak egymásra épülnek, övfokozat szerint egyre nehezülnek. 
  • kumite (küzdelem):  távolság és az időzítés technikája. Vannak kötött és szabad küzdelmek. Nincs full contact, minden technikát "kontrollal" kell végrehajtani. Nagy hangsúly van a gyors és egyszerű technikákon.

Övfokozatok:

Egyesület adatai


nyilvántartási szám: 13-02-0007243
adószám: 18903795-1-13

Bankszámlaszám: 10403394 - 50526754 - 84711012

Székhely és levelezési cím: 2030 Érd Selmeci u. 23.

Hivatalos képviselő és kapcsolattartó: Juhász Bernadett

Stílusszervezeti tagság: Magyar Shotokan Karate Szövetség

Versenyrendszer: WKF és Ippon Shobu

Tenshoku Karate SE | Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el